NAHAJATE SE
DOMOV
Viri financiranja podjetja
Tvegani kapital

Tvegani kapital

Tvegani kapital

Financiranje s tveganim kapitalom (poslovni angeli, skladi tveganega kapitala) v naši regiji doslej še ni bilo tako razširjeno. Zaradi vse večjih potreb po virih financiranja v zgodnjih fazah rasti podjetja bodo tovrstni viri financiranja vse aktualnejši. Kljub vsemu pa je pridobivanje tovrstnih virov financiranja izjemno dolgotrajno ter časovno in pogajalsko zahtevno. Ko govorimo o časovnih dimenzijah, govorimo o mesecih. Zaradi velikih investicij, ki niso zavarovane, so tudi pravno formalni pogoji investicije izjemno zahtevni.

Za investitorje tveganega kapitala je bistven prvi vtis, ki odraža znanje o konceptih tovrstnega financiranja, primernost projekta, tima ter ustrezni profesionalni predstavitvi in pripravljeni investicijski dokumentaciji.

 

Prvega vtisa nikoli ne moremo ponoviti, zato je te elemente vsekakor vredno preučiti.Za podjetja ocenimo primernost projektov za pridobitev tveganega kapitala, oziroma pomagamo projekte razviti do ustrezne stopnje. Pripravimo vso potrebno investicijsko dokumentacijo, ki je pisana na kožo investitorjem tveganega kapitala. Imamo tudi imenik potencialnih investitorjev, s katerimi lahko navežemo stik ter vas zastopamo na sestankih in pri pogajanjih.

 

Z našo pomočjo boste zagotovo:
  • pridobili vse potrebno znanje o lastniškem investiranju
  • dobili realno oceno o verjetnosti pridobitve tovrstnih virov
  • močno povečali možnost za pridobitev tveganega kapitala
  • imeli vso ustrezno dokumentacijo, ki bo navdušila investitorje
  • skrajšali postopke pridobivanja in čas trajanja od prvega srečanja do investicije
  • pridobili boljše pogoje za investicijo

 

V primeru, da po naši oceni vaš projekt ni primeren za tovrstne investitorje, vam bomo o tem že na začetku dali svoje mnenje in ne bomo zapravljali vašega časa. Zavedati se je namreč potrebno, da je le peščica podjetij primernih za financiranje iz virov tveganega kapitala.

Oddaj povpraševanje
Aktualni dogodki

Vsi dogodki ...

E-mesečnik
E-mail:
Ime:
Priimek:

Naročite se na e-revijo Poslovni uspeh v družbi znanja. Najsodobnejše znanje s področja upravljanja podjetja!